27 Nisan 2010 Salı

Karagöz Tatlısı

KARAGÖZ TATLISI



250 gr süt

250 gr tereyağı

1 çay bardağı şeker

30 gr yaş hamur mayası

2 çorba kaşığı kakao

Aldığı kadar un

Şurubu:

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su



1- Tereyağı eritilir.

2- Ilık süt ile maya da eritilir. Şeker ve tereyağı, süte katılıp karıştırılır. Un ilave edilerek yoğrulup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır.

3- Mayalandıktan sonra hamur iki parçaya bölünüp, bir parçası kakao ile yoğrulur.

4- Hamur tahtasına un serpilip, beyaz hamur oklava ile kare şeklinde açılır. Kakaolu hamur da aynı şekilde oklava ile büyütülüp, açılan beyaz hamur üzerine yerleştirilip, yuvarlanarak rulo gibi sarılır.

5- Uzun rulo hamur 2 santim kalınlığında parçalara ayrılır. Yağlanmış fırın tepsisine tatlılar yerleştirilir.

6- Yarım saat mayalandırılıp kızgın fırına verilerek pişirilir.

7- Fırından çıkarılıp hamur ılık hale gelince ılık şerbet de dökülüp şerbeti çektirilir.

Şurubu:

1- Tencereye şeker ile su konulup kaynatılır. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP