27 Nisan 2010 Salı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI



Malzemeler:

1 adet ekmek kadayıfı,

1 kilogram tozşeker,

250 gram taze, yumuşak kaymak,

2 çorba kaşığı limon suyu

yeterince su.



Hazırlanışı:

Uygun büyüklükteki bir tepsiye ekmek kadayıfı konur. Tepsideki kadayıfın üstüne kaynar olmamak kaydıyla sıcak su gezdirilir. Tepsinin ağzı kapatılarak 10 dakika kadar suyunu çekmesi için bekletilir. 2 avuç şeker başka bir yere ayrılır. Geri kalan şeker tencereye konur. Tencereye biraz su ve limon suyu ilave edilir. Seker koyu pekmez rengine ve kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Ateşten alınarak üstüne kepçe kepçe öteki şerbetten konur. Bu şurup bir taşım daha kaynatılarak ateşten alınır. Kepçeyle gezdire gezdire tepsideki kadayıfın üstüne dökülür. Tepsinin üstü kapatılır. Az hararetli ateşte şurup koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ara sıra çevrilen kadayıfın üstüne tepsideki şuruptan alınıp dökülür. Üstlerine birer parça kaymak konup servis yapılır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP