27 Nisan 2010 Salı

KAYMAKLI KADAYIF

KAYMAKLI KADAYIF



750 gr tel kadayıf

300 gr kuru kaymak

1,5 bardak sadeyağ veya margarin

Şurup için:

4,5 bardak toz şeker

1 çorba kaşığı limon



Kenarlı bir tepsiye kadayıfın yarısı döşenir. Üzerine kaymak düzgünce koyulur. Onun üzerine de kalan kadayıf döşenir. Üzerine eritilmiş yağ dökülür ve orta ısılı fırında, üzeri kızarıncaya kadar 40 - 45 dakika pişirilir. Bu arada, bir tencereye toz şeker, su ve limon suyu koyulup 5 - 7 dakika kaynatılarak koyuca bir şurup hazırlanır. Kızarmış olan kadayıf fırından alınıp yağı süzülür. Kaynar haldeki şurup üzerine dökülür. Sonra da bir kapak kapatılır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra alt üst etmek suretiyle bir tabağa alınır ve servis yapılır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP