27 Nisan 2010 Salı

Kemal Paşa Tatlısı

KEMAL PAŞA TATLISI



MALZEMELER

2 su bardagi toz seker

2 su bardagi su

2 tatli kasigi limon suyu

Hamur için:

Yaklasik 2 su bardagi un,

yarim tatli kasigi karbonat

2 adet yumurta,

5 yemek kasigi margarin,



YAPILIŞI

Sekeri ve unu tencereye koyarak 2-3 dakika kaynatin. Limon suyunu ekleyip 1-2 tasim daha kaynatip ocagi kapatin. Unu genis bir tepsiye eleyin. 2 yemek kasigi un ayirip kalan unun ortasini açarak yumurtayi kirin ve karbonat ekleyin. Oda sicakliginda yumusatilmis 4 yemek kasigi margarini koyarak peyniri rendeleyin. 3-4 dakika yogurup yumusak bir hamur hazirlayin. Firin tepsisini 1 yemek kasigi yag ile yaglayin. Hamuru 18 parçaya bölün. Her parçayi ayrilan undan kullanarak elinizde yuvarlayin ve yaptiginiz hamur toplarini araliklarla tepsiye dizin. Önceden isitilmis orta isili firinda, pembelesene kadar yaklasik 20 dakika pisirin. Firindan çikan hamurlari ilik serbete atip yumusayincaya kadar yaklasik 15 dakika kaynatin. Kevgirle serbetten alip soguyunca üzerlerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapin.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Kemal Paşa Tatlısı için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP