27 Nisan 2010 Salı

KEPÇE KADAYIFI

KEPÇE KADAYIFI



Malzeme:

750 gr kadayıf

100 gr tereyağı

250 gr ceviz içi

100 gr sıvı yağ

Şurubu:

5 bardak şeker

3 bardak su



Yapılışı:

Eritilmiş tereyağı ile sıvı yağı kadayıfların üzerine dökerek iki el arasında ovalayarak yağı yediriniz. Elinize bir kepçe alıp içine bir ceviz koyduktan sonra içine yağlı kadayıftan kepçenin yarısından fazlasını doldurunuz. Bir tatlı kaşığı çekilmiş ceviz koyduktan sonra ağzına kadar tekrar kadayıftan koyarak sıkıca bastırıp tepsiye ters çeviriniz. Hepsi aynı şekilde yaptıktan sonra fırına sürünüz. Fırından çıkarır çıkarmaz sıcak şurubu üzerine dökün.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP