27 Nisan 2010 Salı

Kestaneli Hamur Tatlısı

KESTANELİ HAMUR TATLISI



3 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

3 su bardağı un

10 adet kestane şekeri

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbet için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Yarım limon suyu



Önce şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır.Yumurta ve şeker kar gibi olana kadar çırpılır. Üzerine küçük parçalara ayrılmış kestana şekeri dahil olmak üzere diğer malzemeler eklenir. Yağlanmış fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir. Hamur sıcakken soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince kare kare kesilerek servise sunulur.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP