27 Nisan 2010 Salı

KOLAY GÜLLAÇ KIZARTMASI

KOLAY GÜLLAÇ KIZARTMASI



MALZEMESİ

5 tane güllaç yaprağı

1,5 su bardağı tozşeker

3 yumurta

1 su bardağı ceviz içi

1 adet limon



YAPILIŞI

Şekeri bir tencereye koyup üzerini iki parmak geçecek kadar su koyunuz. Sonra kıvamlı bir şurup yapınız. Daha sonra yumurtaları bir kaba kırıp telle iyice çırpınız. Güllaç yapraklarını iyice ufalayıp, ufalanan yaprakları yumurtaya bulayınız. Kızgın yağda kaşıkla yumurtaya bulanan güllaçlardan alıp kızartınız. Sonra kızaranları süzgeçle alıp soğuk şuruba atınız. Şurubu çeken tatlıları servis tabağına alıp ceviz içi serpip servis yapınız.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP