27 Nisan 2010 Salı

Kolay Hurma Tatlısı

KOLAY HURMA TATLISI



400 gram un

100 gram irmik

125 gram margarin

2 yumurta

25 gram pudra şekeri

1 tatlı kaşığı tuz

15 gram yaş maya

Su

Ay çiçek yağı

Şurubu:

1 kg şeker

2 bardak su

1 limon

Kızartmak için; sıvı yağ



Şurup için şeker, su ve limonu kaynatın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Un, irmik, margarin, yumurta, pudra şekeri, tuz ve mayayı bir kaba alın. Yoğurmaya başlayın. Azar azar su ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde toplar kopartın. Elinizle yuvarlayarak hurma şekli verin. Kızgın yağa atıp, kızartın. Çıkarıp, soğuk şurubun içine atın. 10 dakika bekletip, servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP