27 Nisan 2010 Salı

Kolay Kadayıf Dolması

KOLAY KADAYIF DOLMASI



Yarım kg tel kadayıf

1 su bardağı ceviz

6 çorba kaşığı tereyağı

Şerbet için:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı limon suyu



Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Kadayıf 6 eşit tutama ayrılır. İnce uzun bir yufka şekli verilir. Kenarına ceviz konur, sıkı bir rulo yapılır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Dolmaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcakken soğuk şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP