27 Nisan 2010 Salı

Kolay Kalbura Bastı

KOLAY KALBURA BASTI



Malzemeler

1.5 bardak zeytinyağı

1 bardak süt

kabartma tozu

alabildiği kadar un

1 bardak bütün ceviz

Şurubu için:

4 bardak şeker

3 bardak su

limon suyu.



Yapılışı

Yağ, süt iyice karıştırılır. İçine alabildiği kadar un kabartma tozu katılarak bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak hamur parçalarının içine koyularak köfte şekli verilir. Varsa kalbur, yoksa rendenin üzerinden geçirilerek fınn tepsisine dizilir. Fırından çıkınca biraz bekletilir. Sonra ılık şerbet dökülür.



ML® Kalbur Kurabiyesi (görsel)






0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP