27 Nisan 2010 Salı

Kolay Mafiş

KOLAY MAFİŞ



Malzemeler

2 adet yumurta

3 kaşık yoğurt

alabildiği kadar un.

Şurup için:

4 bardak şeker

2 bardak su.



Yapılışı

Su ve şeker kaynatılarak koyuca bir şurup yapılır. İneceğine yakın 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edilerek ateşten alınır. Diğer taraf ta malzemeler karıştırılarak kulak me mesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. Sonra hamurdan avuç içine sığacak kadar bezeler alınarak merdane ile açılır. Hamurun ortasına bıçak ile 4 çizgi çizerek kesilir. Kesilen parçalar fiyonk yapılarak kızgın yağda kızartılır. Yağdan alınan hamurlar soğuk şuruba atı larak servis tabağına alınır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP