27 Nisan 2010 Salı

Kolay Parmak Tatlısı

KOLAY PARMAK TATLISI



3 adet hazır yufka

Yarım paket margarin

1 su bardağı ceviz

Yarım su bardağı şeker

Yarım çay bardağı üzüm

Şerbet için:

2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

Yarım limon



Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. İç malzeme karıştırılır. Yufkalar üst üste konur. Sigara böreği yapımında olduğu gibi 12 eşit üçgen parçaya kesilir. (Toplam 36 parça) Her parçaya eritilmiş margarin sürülür. Kenarına iç konur, sağdan ve soldan katladıktan sonra rulo yapılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince servise sunulabilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP