27 Nisan 2010 Salı

Kolay Şöbiyet

KOLAY ŞÖBİYET



MALZEMELER

2 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

1 SU BARDAĞI MADEN SUYU

1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE

1 FİSKE TUZ

4 SU BARDAĞI BAKLAVALIK UN

200 GR. ANTEPFISTIĞI (DÖVÜLMÜŞ)

1,5 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI

250 GR. NİŞASTA (AÇMAK İÇİN)

İÇİ İÇİN

2 SU BARDAĞI SÜT

4 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK

ŞERBETİ İÇİN

5 SU BARDAĞI ŞEKER

4 SU BARDAĞI SU

1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU



Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, sıvı yağı, maden suyunu, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Sonra bezeleri nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, servis tabağı büyüklüğünde açalım. Açılan her yufkanın üzerine bolca nişasta serperek 10 yufkayı üst üste serelim. Yufkaları hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve yufka gruplarını sık sık alt üst ederek açalım. On yufkayı 10 cm.'lik kareler halinde keselim. Bir tencerede sütü ve irmiği üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirip ateşten alalım ve soğutalım. Bu arada diğer bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayalım. Yufka karelerinin bir köşelerine bir tatlı kaşığı irmikli koyup antepfıstığı serpelim, diğer köşeyi üzerine kapatalım. Bütün yufka karelerini aynı şekilde hazırlayıp hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim. Yağı eritip 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı 170° ısılı fırında altı üstü pembeleşene pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 10 dk. kaynatarak ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim. Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım. Baklava hamurunun üzerine erittiğiniz yağın tortusunu dökmeyin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP