27 Nisan 2010 Salı

KOLAY SÜTLÜ EKMEK TATLISI

KOLAY SÜTLÜ EKMEK TATLISI



MALZEMESİ

8 dilim ekmek

1 bardak süt

50 gr. tereyağı

50 gr. şeker

biraz su

bir tutam tarçın

biraz kara üzüm

kaymak



YAPILIŞI

Bir kaba şekeri sütü boşaltınız. Buna ekmek dilimlerini hatırınız. Bunları süzüp çıkardıktan sonra tereyağında kızartınız. Yağlı bir kağıt üzerinde yağını çekmesi için bekletiniz. Bir tencereye su, kalan şeker, tarçın, ezilmiş üzümleri koyun, tahta kaşıkla karıştırarak pişiriniz. Koyu bir şurup yapınız. Ekmek dilimlerini servis tabağına alınız. Üzerlerini kaymak ile süsleyip, her birinin üzerine şuruptan koyup servis yapınız.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP