27 Nisan 2010 Salı

Kolay Vezir Parmağı

KOLAY VEZİR PARMAĞI



500 gram un

3 bardak su

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

2 çorba kaşığı ayçiçekyağı

4 yumurta

Şurubu için:

4 bardak su

4 bardak şeker

Limon suyu

Kızartmak için sıvı yağ



Şurup için şekerle suyu kaynatın. İçine limon suyunu ilave edip, ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın. Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın. Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker ilave edin. Her yumurtayı hamura iyice yedirin. Ocaktan alın. Hamura parmak şekli verin. Kızgın yağa atarak kızartın. Kevgirle çıkartıp, soğuk şerbete atın. Şerbetini emince çıkarıp, servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP