27 Nisan 2010 Salı

Kremalı Tel Kadayıf

KREMALI TEL KADAYIF



Yarım kg tel kadayıf

1 paket tereyağı ya da margarin

Krema için:

Yarım litre süt

1 çay bardağı pirinç unu

1 çaybardağı şeker

Şerbet için:

3 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

Yarım limon suyu



Evvela şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Krema malzemesi orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Tereyağı yakmadan eritilir, ılıtılır. Kadayıfın üzerine dökülür ve didiklenir. Yağlı kadayıfın yarısı bastırarak fırın kabına yerleştirilir. Üzerine krema yayılır. Kalan yağlı kadayıf üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. 2 saat bekletilir. Kare keserek servise sunulur.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP