27 Nisan 2010 Salı

KREMALI YUFKA TATLISI

KREMALI YUFKA TATLISI



Malzeme :

500 gr. yufka,

1 bardak erimiş tereyağ,

Hazır krema,

Şurup malzemesi

500 gr. şeker,

2 bardak su

1/2 limon.



Yapılışı:

1- 500 gr şekerle 2 bardak suyu kaynatarak şurubunu hazırlayınız.

2- Bir kutu krema hazırlayınz.

3- Orta büyüklükte bir tepsiyi erimiş yağla iyice yağlayınız.

4- Bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye döşeyiniz.

5- Diğer yufkaları tepsi büyüklüğünde kesiniz.

6- Tepsiye bir kat yufka üzerine erimiş tereyağı sürünüz.

7- Her kata hazırlanmış krema kafi miktar sürüp her tarafa muntazam yayınız.

8- Böylece yağ, krema, yufka bitinceye kadar işleme devam ediniz.

9- En üste de sade yağ sürüp hamurları boyuna üçe kesiniz. (İçlerinin iyi pişmesi ve hamurun çok kabarmaması için).

10- Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyup her tarafını pembe renkte kızartınız.

11- Börek fırından alınınca üzerine soğuk şurubu dökünüz.

12- Börek şurubu çekip iyice soğuyunca istenilen şekilde kesip servis yapınız.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP