27 Nisan 2010 Salı

Krep Tatlısı

KREP TATLISI



1,5 su bardağı un

2 su bardağı süt

1 fiske tuz

1 çorba kaşığı sıvıyağ

1 adet yumurta

İçi için:

2 su bardağı ceviz

Şerbeti için:

1 su bardağı su

1 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı limon suyu



Hamur malzemesi çukur bir kaba konur ve mikserle pürüz kalmayacak şekilde çırpılır. Teflon tava ateşe konur çok az yağ gezdirilir. Bir kepçe dökülür, yayılır. Bir yüzü kızarınca diğer yüzü çevrilir. Hamur bitene kadar işlemler tekrarlanır. Krepler soğuyunca uygun büyüklükteki bir tabağa ilk krep konur. Üzerine ceviz serpilir, ikincisi konur, üzerine ceviz serpilir. Bu şekilde bütün krepler yerleştirilir. Sonra pasta keser gibi kesilir. Üzerine ılık şerbet gezdirilir.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Tatlı Krep için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP