27 Nisan 2010 Salı

Krepin

KREPİN



Malzemeler

3 adet yumurta

2 su bardağı süt

1,5 bardak un

1 çorba kaşığı sıvıyağ

kabartma tozu

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket tereyağı.

Şurubu için:

1.5 bardak şeker

1 bardak su

süslemek için:

fındık



Yapılışı

Yumurtalar ile süt çırpılır, ün ve kabartma tozu ilave edilerek boza kıvamında bir hamur yapılır. Krep tavasına yağ koyularak hamurdan dökülerek krep yapılır. Hamurun iki tarafı da kızartılır. Servis tabağına alınıp 1 kaşık eritilmiş tereyağından, 1 kaşık pudra şekerinden koyularak ikinci hamur üzerine yerleştirilir. Bütün hamurlar bu şekilde koyulduktan sonra hazırlanan şurup sıcak olarak hamurların üzerine dökülür. Fındık ile süslenir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP