27 Nisan 2010 Salı

Külhan

KÜLHAN



4 su bardağı süt

1 su bardağı irmik

2-3 adet damla sakızı

2 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 su bardağı meyve şekerlemesi

100 gr. margarin

Bir tutam tuz

Şerbeti için:

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

Üzerine:

Toz antepfıstığı

1 adet limon



Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Bunun için toz şeker ve suyu kaynatalım. Limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için bü kenara alalım. Diğer tarafta bü tencerede süt, irmik, dövülmüş damla sakızı, yumurta ve toz şekeri çırpalım. Tencereyi ateşe alıp tahta bü kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Meyve şekerlemesi, margarin ve tuzu ilave edip karıştıralım. Tencereyi ocaktan alıp suyla ıslattığımız küçük cam kaselere pay edelim. Bu kalıplan fırın tepsisine dizelim. Önceden ısmlmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim. Soğuyunca servis tabaklarına ters çevirip çıkaralım. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirelim. Toz antepfıstığı ve limon dilimleri üe süsleyip, servis yapalım. Afiyet olsun.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP