27 Nisan 2010 Salı

Kürdan Tatlı

KÜRDAN TATLI



MALZEMELER

1 adet yufka

1 paket kürdan

1 bardak sivi yag

1 su bardagi seker

1 su bardagi su

Çeyrek limon (suyu)



YAPILIŞI

Sekeri ve suyu kaynatin. Serbet kivamini alinca içine limon suyunu ilave edin. Bir dakika daha kaynatin. Atesten alip vanilyayi ilave edin. sogumaya birakin. Bir yufkayi ortadan ikiye bölün. Yuvarlak tarafindan baslayarak gevsekçe rulo halinda sarin. 3 cm genisliginde kesin. Her bir ruloya birer kürdan batirin. Kizdirilmis çiçek yaginda kizartin. Hemen iyice sogutulmus serbete atin. 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagina alip servise sunun.



Not: Serbetin soguk olmasi tatlinin çitir olmasini saglar. Yufkanin gevsek sarilmasi tatlinin hamur olmasini engeller.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP