27 Nisan 2010 Salı

Kurdela Tatlısı

KURDELA TATLISI



MALZEMELER

2 Yumurta

1 Çay Fincani Süt

1 Çay Fincani Nisasta

5 Çay Fincani Un

1 Çorba Kasigi Siviyag

1 Çorba Kasigi Sirke

100 gr Çekilmis Antepfistigi

2 Su Bardagi Siviyag

1 Tutam Tuz

SERBET IÇIN

2.5 Su Bardagi Tozseker

2 Su Bardagi Su

2 Damla Limon Suyu



YAPILIŞI

Unun ortasini havuz gibi açarak, süt, yumurta, yag, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yogurun. Hazirladiginiz hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra bes parçaya bölün. Her parçayi hafifçe yassilatarak üzerine nisasta serpin. Yufka inceliginde açin. Hamura kare sekli vermek için çevresindeki fazlaliklari kesin. Kare seklindeki hamuru büzün. Esit araliklarla, istediginiz büyüklükte, fiyonk sekline gelecek biçimde ortalarindan sikin ve kesin. Fiyonk seklindeki hamurlari kizgin yagda kizartin. Peçete serilmis tabagina alin. Diger tarafta seker ve su ile serbeti kaynatin. Limon suyunu ilave edin. Soguduktan sonra kizaran hamurlari serbete batirin. Antepfistigina bulayip servis yapin.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP