27 Nisan 2010 Salı

KUŞ YUVASI

KUŞ YUVASI



Kullanılacak malzeme:

8 yumurtanın sarısı,

1/2 kilo toz şekeri,

1/4 litre su,

150 gram tereyağı veya margarin yağı,

250 gram kaymak.



Yapımı: Toz şekeriyle suyu kaynatıp kestirerek ateşten indirmeli ve iyice soğumaya bırakmalı. Beri yanda yumurtaların sarılarını porselen bir kâsede iyice çırparak köpörtmeli ve sicim gibi ince akıtabilmek için çay demliği biçimindeki bir kaba boşaltmak Tereyağını çok derin bir tavada iyice kızdı rmalı. Sonra ince tahta veya alüminyum bir çubuğu ele alıp bir yandan bu çubuğu yağın içinde çabuk çabuk çevirirken öbür yandan da kaptaki köpürtülmüş yumurtayı çubuğun ucuna doğru sicim gibi ince ve azar azar akıtmalı. Çubuk çevrildikçe kızgın yağa akıtılan yumurtanın sarısı tel tel bir hal alıp kızaracak ve ortası çukur bir kuş yuvasına benzeyecektir. Kızarıp kuş yuvası biçimini alan köpürtülmüş yumurtayı bir kevgirle yağdan süzerek çıkarmalı ve soğuk şurubun içine atmalı. Böylece eldeki malzemeyi birkaç defada kızartıp şurubun içine atmalı. Kuş yuvaları şerbeti iyice çekip soğuyunca birer delikli pay küreğiyle şerbetten çıkarıp tabaklara koymalı. Kuş yuvalarının ortalarına çırpılmış kaymaktan birer parça oturtmalı ve sofraya götürüp servis yapmalı.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP