27 Nisan 2010 Salı

Limonlu Lokma

LİMONLU LOKMA



Yarım paket yaş maya

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 adet yumurta

1 adet limon kabuğu rendesi

1,5 su barsağı un

1 çay kaşığı tuz

Şerbet için:

3,5 su bardağı su

3,5 su bardağı şeker

1 çorba kaşığı limon suyu

1 adet limon kabuğu rendesi



Evvela şerbet hazırlanır; su, şeker kaynatılır. Limon suyu ve kabuğu katılır, 10 dakika daha kaynatılır. Sonra hamura geçilir. Ilık su, maya ve şeker karıştırılır. Üzerine yumurta, tuz, limon kabuğu ve un katılır, mikserle karıştırılır. Yarım saat kadar dinlendirilir. Sonra ıslatılmış kaşığın ucuyla hamur kızgın yağa atılır ve altın rengi kızartılır. Soğuk şerbete atılır, 10-15 dakika sonra servise sunulabilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP