27 Nisan 2010 Salı

Lorlu İftar Topu

LORLU İFTAR TOPU



Yarım paket tereyağı

1 çay bardağı pudra şekeri

2 adet yumurta

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 tutam tuz

Alabildiği kadar un

İçi İçin;

1 su bardağı tuzsuz lor peyniri

1 çay bardağı toz şeker

1 adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti İçin;

3,5 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

Yarım limon suyu



# İlk işlem olarak şerbet hazırlanır; su, şeker kaynatılır, limon suyu eklenir, 5-6 dakika daha kaynatılır.

# Yoğurma kabına yumuşak tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve yoğurt konur, bir çatal yardımıyla iyice karıştıtılır.

# Üzerine irmik, vailya, tuz, unla karıştırılmış kabartma tozu ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur.

# Hamur 10 - 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç malzemesi karıştırılır.

# Dinlenen hamur 30 eşit parçaya ayrılır. Her parça unlu zeminde parmak uçlarıyla çay tabağında biraz küçük açılır.

# Hamurun ortasına yeteri kadar lorlu iç bırakılır, kenarlardan yukarı doğru birleştirerek top şekli verilir.

# Hazırlanan toplar yağlanmış fırın tepsisine dizilir, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.

# Fırından çıktıktan 2 dakika sonra üzerine soğuk şerbet gezdirilir.



Not: Bu tatlıda iç olarak; kaymak, muhallebi gibi malzemeler de kullanılabilir.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Lorlu İftar Topu için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

ML® Lorlu İftar Topu (görsel)










0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP