27 Nisan 2010 Salı

Milföy Havuzu

MİLFÖY HAVUZU



250 5ram margarin

2 çorba kaşığı yoğurt

2 tatlı kaşığı toz şeker

2 adet yumurtanın akı

1 tatlı kaşığı karbonat

4,5 su bardağı un

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket vanilyalı puding

5-6 adet çilek

Bir tutam tuz



Margarin, yoğurt, 2 kaşık toz şeker, yumurta akı ve karbonatı genişçe bir kaba alın. Tuz ve unu katın. Yoğurarak hamur kıvamına getirin. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Tencerede su ve şekeri kaynatın.

Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde, merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Su bardağı ile hamurun yarısının üzerinde yuvarlaklar kesin.

Diğer yansının ortasına da çay bardağı koyup, yuvarlaklar çıkarın. Ortası halka şeklinde çıkarılmış hamurları, kesilmemiş olan hamurların üzerine yerleştirin, önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yarım saat pişirin.

Fırından çıkardığınız kabaran hamurları dinlenmeye bırakın. Soğuttuğunuz şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin. Vanilyalı pudingi, üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Küçük doğranmış çilekle karıştırm. Soğumadan hamurların ortasına doldurun. Daha sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakıp, servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP