27 Nisan 2010 Salı

Milföyden Şöbiyet

MİLFÖYDEN ŞÖBİYET



20 adet kare milföy hamuru

1,5 su bardağı ceviz

1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

Şerbet için:

2,5 su bardağı su

2,5 su bardağı şeker

Yarım limon suyu



Önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Milföy hamurları şeklini bozmadan, merdaneyle biraz büyütülür. Sonra artı şeklinde kesilerek her milföyden 4 parça çıkarılır. Daha sonra üçgen kenarına dövülmüş ceviz konur ve üçgen olarak kapatılır. Bütün şöbiyetler aynı şekilde hazırlanır. Yağlanmış tepsiye az bindirerek dizilir. Üzerine tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP