27 Nisan 2010 Salı

MODERN YOĞURT TATLISI

MODERN YOĞURT TATLISI



2 kişilik

125 gram yoğurt

125 gram pudraşekeri

2 adet yumurta

Yarım çay kaşığı karbonat

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

75 gram irmik

125 gram un

Şurup için:

500 gram şeker

500 gram su



Yumurta ile pudraşekerini iyice çırpın. Yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir kapta un, irmik, kabartma tozu ve karbonatı karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra yumurta karışımına ekleyin. Fırın kabını yağlayın ve karışımı içine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Şurup için şeker ve suyu iyice kaynatın. Soğumaya bırakın. Fırından çıkartıp, sıcakken üzerine şurubunu dökün. Arzu edilen bir dondurma veya sorbe ile servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP