27 Nisan 2010 Salı

MUHALLEBİLİ BAKLAVA

MUHALLEBİLİ BAKLAVA



10 kişilik

5 adet yumurta,

1 su bardağı yoğurt

50 gram margarin

1 paket kabartma tozu

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yeterince un, nişasta

Muhallebi için:

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

Bir buçuk çorba kaşığı margarin

3 çorba kaşığı tozşeker

Şerbet için:

Bir buçuk kg tozşeker

1 litre su,

yarım limonun suyu



Yumurtaları, yoğurdu, oda sıcaklığında margarini, kabartma tozunu ve yarım çay bardağı sıvıyağı bir kapta karıştırın. Sert bir hamur elde edene dek un ekleyin. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek, 1 saat bekletin. Bu arada muhallebi için sütü ve unu topak kalmayacak şekilde karıştırıp, tencereye aktarın. Margarin ve şekeri ekleyin. Koyulaşana dek karıştırın. Soğuması için bir kenarda bekletin. Hamurdan cevizden biraz büyükçe parçalar koparın. Yuvarladıktan sonra ûzerlerine nişasta serpin. Yufkaları ince açın. Daha sonra 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin Yufkadan kestiğiniz sertlerin bir ucuna 1 çorba kaşığı muhallebi koyun. Muska şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Şerbet için 1 litre suyu tencereye aktarın. Kaynamaya başlayınca şekeri ekleyin. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyu ilave edin. Tencereyi ateşin üzerinden alarak, sıcak tatlının üzerine dökün. Şerbetini çektikten sonra servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP