Muhallebili Kadayıf
MUHALLEBİLİ KADAYIF
MALZEMELER
1 paket margarin
Muhallebi için:
6 su bardagi süt
Bir buçuk su bardagi tozseker
3 çorba kasigi un
3 çorba kasigi pirinç unu
1 tatli kasigi nisasta
2 adet yumurta sarisi
Bir tutam tuz, vanilya
Serbeti için:
4 su bardagi tozseker
5 su bardagi su
Yarim limonun suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Ilk olarak serbeti hazirlayin. Bunun için su ve sekeri bir tencereye alin.
Kaynamaya basladiktan sonra 15 dakika daha ocakta tutun. Limon suyunu ilave edin. Bir-iki tasim kaynatip tencereyi ocaktan alin. Serbeti sogumaya birakin.
40 cm çapinda bir tepsiyi, erimis margarinin yarisi ile yaglayin. Kadayifin yarisini bu tepsiye döseyin. Ayri bir yerde süt, vanilya, un, nisasta, pirinç unu, tuz ve sekeri karistirip, muhallebi kivamina getirin. Koyulasinca, muhallebiye 2 adet çirpilmis yumurta sarisi katin. 1-2 dakika daha karistirin. Tencereyi ocaktan alip, 10 dakika dinlendirin.
Tepsiye yayilan kadayifin üzerine muhallebiyi yayin. Kalan kadayifi da üzerine döseyin. 1 saat bekletin. Erimis margarini kadayifin üzerine gezdirin. Orta isili firinda kadayif kizarana dek pisirin. Üzerine soguk
serbeti gezdirin.
0 yorum:
Yorum Gönder