27 Nisan 2010 Salı

Muhallebili Tatlı

MUHALLEBİLİ TATLI



Muhallebisi için:

3 su bardağı süt,

1 kahve fincanı nişasta,

1 fiske tuz,

yarım çay bardağı su,

4 adet yumurta.

Hamuru için:

3,5 su bardağı un,

1 kahve fincanı pudraşekeri,

1 su bardağı tereyağı veya margarin.

Şurubu için:

2 su bardağı tozşeker,

1,5 su bardağı su,

1 tatlı kaşığı limon suyu



Muhallebiyi hazırlamak için, 3 su bardağı sütü kaynatın. Nişasta ve tuzu az suda eritin. Kaynayan sütten birkaç kaşık alıp nişastaya ilave edin. Bu karışımı da azar azar ve sürekli karıştırarak kaynayan süte katın.

Muhallebi pişirir gibi pişirerek ateşten alın, soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebinin üzerine 4 adet yumurta kırın. Telle çırparak muhallebiye yedi-rin. Hamur için: Un ile pudraşekerini eleyin, ortasını açın. Bir su bardağı yağı onun ortasına dökün. Hamur yoğurur gibi iyice yoğurun. Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye yerleştirin.

Üzerini düzelterek orta sıcaklıktaki fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alın. Hazırladığınız yumurtalı muhallebiyi fırından çıkarttığınız hamurun üzerine dökün. Düzgünce tepsinin her tarafına yayın. Tepsiyi tekrar fırına sürün. Üzeri pembeleşinceye fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.



Şurubu için:

Malzemeleri bir tencereye koyun. Karıştırıp şekeri eritin. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ateşten alın. Ilınmış olan böreği istediğiniz şekilde kesin.

Kepçe ile sıcak şurubu üzerine dökün. Şurubunu çekip soğuyunca servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP