27 Nisan 2010 Salı

Muzlu Güllaç

MUZLU GÜLLAÇ



8 yaprak güllaç

1 litre süt

4 su bardağı şeker

İçi için:

2 adet muz

1 çorba kaşığı pudra şekeri

1 avuç dövülmüş ceviz



Süt ve şeker ısıtılır. İçine tek tek güllaç yaprakları batırılır. Tepsiye 4 kat güllaç konur. Üzerine pudra şekeriyle ezilmiş muz konur, sonra ceviz serpilir. Kalan 4 kat güllaç da üst üste konur. Şekerli süt üzerine boca edilir. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra kare kare keserek servise sunulur.



ML® Muzlu Güllaç (görsel)






0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP