Örgülü Tatlı
ÖRGÜLÜ TATLI
MALZEMELER
1 Su Bardagi Sivi Yag
1 Su Bardagi Erimis Margarin
1 Su Bardagi Ilik Su (veya portakal suyu)
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildigince Un
1 Çay Bardagi Findik (ceviz de kullanilabilir)
Serbeti için:
5 Su Bardagi Seker
5 Su Bardagi Su, 1/4 Limon
YAPILIŞ TARİFİ
Hamur yogurma kabina yag ve suyu (veya portakal suyunu) alalim. Unu
eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak yogurmaya
baslayalim. Pogaça hamuru kivamina gelene dek un ilave edelim.
Hamurumuz ne çok kati ne de yagini kusacak kadar yumusak olsun.
Hamurdan yumurta büyüklügünde parçalar kopartalim. Elimizle önce
yuvarlayip sonra yassiltarak elips bir sekil verelim. Ortasina findigi elimizle
bölerek bir sira halinde dizelim. Findigin kenarlarinda kalan hamurun her
iki tarafina da biçak ile 3 kesik yapalim.
Meydana gelen karsilikli kanatlari birbirinin üzerine çapraz sekilde
getirerek cevizlerin üzerinde birlestirelim.
Bütün karsilikli kenarlari birlestirerek tatlimizin örgülü bir sekil almasini
saglayalim. Firin tepsisine tatlilarimizi dizelim. 200 derece firinda altli üstlü
kizarana dek pisirelim. Firindan aldigimizda önceden hazirlayip
soguttugumuz serbeti üzerine gezdirelim. Serbetini emdiginde servis
tabagina dizelim.
0 yorum:
Yorum Gönder