27 Nisan 2010 Salı

Örgülü Tatlı

ÖRGÜLÜ TATLI



MALZEMELER

1 Su Bardagi Sivi Yag

1 Su Bardagi Erimis Margarin

1 Su Bardagi Ilik Su (veya portakal suyu)

1 Paket Kabartma Tozu

Alabildigince Un

1 Çay Bardagi Findik (ceviz de kullanilabilir)

Serbeti için:

5 Su Bardagi Seker

5 Su Bardagi Su, 1/4 Limon



YAPILIŞ TARİFİ

Hamur yogurma kabina yag ve suyu (veya portakal suyunu) alalim. Unu

eleyerek ilave edelim. Kabartma tozunu da katarak yogurmaya

baslayalim. Pogaça hamuru kivamina gelene dek un ilave edelim.

Hamurumuz ne çok kati ne de yagini kusacak kadar yumusak olsun.

Hamurdan yumurta büyüklügünde parçalar kopartalim. Elimizle önce

yuvarlayip sonra yassiltarak elips bir sekil verelim. Ortasina findigi elimizle

bölerek bir sira halinde dizelim. Findigin kenarlarinda kalan hamurun her

iki tarafina da biçak ile 3 kesik yapalim.

Meydana gelen karsilikli kanatlari birbirinin üzerine çapraz sekilde

getirerek cevizlerin üzerinde birlestirelim.

Bütün karsilikli kenarlari birlestirerek tatlimizin örgülü bir sekil almasini

saglayalim. Firin tepsisine tatlilarimizi dizelim. 200 derece firinda altli üstlü

kizarana dek pisirelim. Firindan aldigimizda önceden hazirlayip

soguttugumuz serbeti üzerine gezdirelim. Serbetini emdiginde servis

tabagina dizelim.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP