27 Nisan 2010 Salı

PARMAK TATLISI

PARMAK TATLISI



300 gr baklava yufkası

1 bardak tereyağ veya margarin

1,5 bardak ceviz veya badem (çekilmiş)

1 çorba kaşığı tozşeker

Şurup için:

3/4 bardak su

1 tatlı kaşığı limon

1,5 bardak toz şeker



Yufkalar yarımşar karış en ve boyunda dört köşe parçalara kesilir. Yufkaların kuru olmamasına dikkat edilir. Sonra bu kesilmiş parçaların üzerleri iyice yağlanır. Toz şekerle karıştırılıp halledilmiş ceviz ya da bademlerden yarım çorba kaşığı üzerine serpilir. Sigara sarar gibi sarıldıktan sonra bu uzun parmakları bıçakla üç eşit parçaya kesip, içi yağlanmış tepsiye dizilir. Hepsi bittikten sonra üzerleri kalan yağlanır ve ortadan az ısıdaki fırında nar gibi olana kadar bir saat pişirilir.

Bu arada şurubu da şöyle hazırlanır : Bir tencereye şeker, su ye limon suyu koyulur ve orta ateşte karıştıra karıştıra şeker eritilir. Koyuca bir şurup haline gelinceye kadar 10 -15 dakika kaynatılıp indirilir. Bu arada tatlılar kızarmış olacaktır. Tepsi fırından çıkarılır. Sıcak haldeki hamurların üzerine fırçayla yağ sürülür. Sonra da ılık haldeki şurup sıcak tatlının üzerine dökülür ve soğuduktan sonra servis yapılır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP