27 Nisan 2010 Salı

PERVANE

PERVANE



8 kişilik

1 adet yumurta

1 fincan yoğurt

1 fincan sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

Alabildiğince un

Üzeri için:

Hindistancevizi veya çekilmiş fındık

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Şerbet için:

İki buçuk su bardağı su

3 su bardağı tozşeker

1/4 limon dilimi



Ön hazırlık olarak su, şeker ve yarım limon dilimini kaynatıp, soğutun. Şerbeti buzdolabına koyup, İyice soğumasını sağlayın. Şerbeti iki ayrı kaba alın. Hamuru hazırlamaya başlayın. Yumurtayı, yoğurt ve yağı bir kapta karıştırın. İçine unu, kabartma tozunu ekleyin (Un ilavesi, ele yapışmayacak bir hamur elde edecek kadar olmalı). Hamuru iki bezeye ayırıp, kalınca iki yufka açın. Ve yufkaları 2 cm lik kareler halinde kesin. Karenin karşılıklı iki ucunu yapıştırın. Diğer iki ucu ise ters yönde (arkada) yapıştırın. Kızdırılmış sıvıyağda hamurları birkaç partide kızartın. Kızartma esnasında delikli kepçe ile 1-2 kez karıştırın. Kızaran hamurları, yağlarını iyice süzdürerek, çıkarın. Hemen soğuk şerbete bırakın. Kalan parçalan kızartın. İkinci kaptaki şerbete alın. Kızaran hamurları servis tabağına, şerbetini süzerek alın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Pervane için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP