27 Nisan 2010 Salı

PİRİNÇ TATLISI

PİRİNÇ TATLISI



MALZEMELER

1.5 su bardağı pirinç

2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı soya yağı

5 adet yumurta

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 adet limonun suyu



HAZIRLANIŞI

Pirinci ılık suda 10 dakika kadar bekletin ve suyunu süzün. Bir tencerede soya yağını kızdırıp pirinç ve sütü ilave edip karıştırın. Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Yumurtaları ekleyip karıştırın. Karışımı fırın kabına boşaltın. 150 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Aynrı bir tencerede şeker ve suyu iyice kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve karıştırın. Fırından çıkarttığınız tatlının üzerine hazırladığınız şerbeti dökün. Ilık olarak servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP