27 Nisan 2010 Salı

POFUDUK

POFUDUK



3 adet yaprak jelatin

1 su bardağı sıcak su

1 su bardağı süt

1 kutu krem şanti

3 yumurtanın akı

1 su bardağı şeker

21 adet kedi dili bisküvi

Şerbet için:

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı su

1 tatlı kaşığı nescafe

Süslemek için: Muz, çilek



3 adet yaprak jelatini 1 su bardağı sıcak suyun içinde eritelim. Karıştırarak, jelatinin suyun içinde daha çabuk erimesini sağlayalım. Jelatin eridiğinde suyu ılıtalım. Bu arada ayrı bir kapta 3 yumurta akını ve 1 su bardağı şekeri mikser ile yoğurt kıvamına gelene dek çırpalım. Başka bir kapta da 2 paket krem şanti ile 1 su bardağı sütü karıştırarak, koyulaşana dek çırpalım. Ilıttığımız jelatinli karışımı, yumurta akının bulunduğu karışımı ve krem şantiyi geniş kapta karıştıralım. Kuplara bu karışımdan birer kaşık koyalım. Küçük bir tencerede yarım su bardağı suyu ve yarım su bardağı şekeri kaynatalım. Tencereyi ateşten indirmeye yakın limon suyu ve nescafeyi ekleyelim. Ateşten alıp, ılıtalım. Bisküvileri ılık şerbete batırarak, ıslanmalarım sağlayalım. Islanmış bisküvileri kuptarın içine yerleştirelim. Bisküvilerin üzerine de muz ve çilek dilimlerini yerleştirelim. Üzerine tekrar krem şantili karışımdan ilave edelim. Kupları bu şekilde sırasıyla krema, bisküvi ve meyve olarak dolduralım. En üste de krema sıkacağına doldurulmuş krem şantili karışımı istediğimiz şekilde sıkalım. Meyve ile süsleyerek, servis yapalım.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP