27 Nisan 2010 Salı

Poğaça Tatlısı

POĞAÇA TATLISI



Yarım paket tereyağı

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 çay bardağı su

1 fiske tuz

Alabildiği kadar un

İçi için:

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbet için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu



Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Hamur malzemesi bir araya getirilerek ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur yapılır. Hamurdan cevizden biraz büyük parrçalar alınır. Avuç içinde açılır. Yarısına yeteri kadar ceviz konur ve poğaça gibi kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. 2 saat sonra servise sunulabilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP