27 Nisan 2010 Salı

Portakallı Rulo Tatlı

PORTAKALLI RULO TATLI



1 su bardağı portakal suyu

Yarım adet rende portakal kabuğu

3 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 tutam tuz

Alabildiği kadar un

1 çay bardağı sıvıyağ

Arası İçin;

8 çorba kaşığı sıvıyağ

Şurup İçin;

3,5 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu



Yoğurma kabına yumurta, portakal suyu, sıvıyağ, tuz, konur, karıştırılır, üzerine unla lakrıştırılmış kabartma tozu ve kulak memesi kıvamında hamur olana kadar un eklenerek, yoğrulur. Hamur yarım saat kadar dinlenirken şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır, dinlenen hamur dört parçaya bölünür, merdane ile açılır, yüzeyine 2 çorba kaşığı sıvıyağ sürülür, rulo yapılır, bir parmak ara ile kesilir, kesikler üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye sıralanır, diğer üç hamura da aynı işlem uygulanır, önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirilir. Sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP