27 Nisan 2010 Salı

PORTAKALLI TATLI

PORTAKALLI TATLI



Malzemeler

1 çay bardağı portakal suyu

2 su bardağı ay çiçek yağı

1 çay kaşığı karbonat

Yeteri kadar un

Ceviz

Şurubu İçin

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker



Yapılışı

Portakal suyu, ay çiçek yağı, karbonat ile kaba konularak kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak şekilde un konulur. Oklava ile yarım santimetre kalınlığında açılır. Bir sıra ceviz konarak üzeri kapatılır. Rulo yapılarak ufak ufak ufak kesilir. Bu işlem hamur bitinceye kadar devam eder ve tepsiye dizilerek fırında kızartılmaya bırakılır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP