27 Nisan 2010 Salı

Pratik Şekerpare

PRATİK ŞEKERPARE



Malzemeler:

1 paket margarin

1 çay bardağı irmik

1 çay bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 yumurtanın beyazı hamuruna sarısı üzerine.

aldığı kadar un

şerbet için:

4,5 su bardğı şeker

4 su bardağı soğuk su



Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumaşıtılmış margarine şekeri irmiği kabartma tozunu ve 1 yumurtanın beyazını ekleyip aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edliir. Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparılarak şekil verilip tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik fırında pişirilir. Şerbeti kaynatmadan dökülür.



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP