27 Nisan 2010 Salı

Pudingli Muska Tatlısı

PUDİNGLİ MUSKA TATLISI



4 adet hazır yufka

Yarım paket margarin

2,5 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 çay bardağı toz şeker

Şurup İçin;

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu



İlk işlem olarak puding hazırlanır, süt, nişasta, un, 1 çay bardağı şeker sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir, ılımaya bırakılır.

Bu arada yufka ortadan ikiye kesilir, daha sonra 3 parmak eninde şeritler kesilir, ılıyan muhallebi şeritlerin kenarına konur, muska şeklinde katlanır.

Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, üzerine erimiş margarin gezdirilir, 185 derece önceden ısıtılmış fırında pembe renkte pişirilir.

Fırından çıkar çıkmaz sıcak muskaların üzerine soğuk şerbet gezdirilir.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP