27 Nisan 2010 Salı

Revani

REVANİ



6 kahve fincanı toz şeker

4 kahve fincanı yoğurt

7 kahve fincanı un

4 adet yumurta

1 kahve fincanı irmik

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 kabartma tozu

20 adet badem

1 fiske tuz

Şurubu İçin;

5 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

2-3 damla limon suyu



Önce şekerle suyu kaynatıp kıvama gelince 2-3 damla limon suyu damlatarak ateşten alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta yumurtaları şeker ve yoğurt ile çırpıp, geri kalan malzemeyi ekleyin. Kek kıvamında bir hamur elde edin. Yağlanmış tepsiye dökerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızartın. Fırından çıkınca revani fazla soğumadan şerbetini döküp, çekmesini bekleyin. Biraz soğuyunca dilimleyerek servis yapın, üzerine hindistancevizi serpebilirsiniz.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Revani için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP