27 Nisan 2010 Salı

Sakızlı Esmer Lokma

SAKIZLI ESMER LOKMA



2 adet yumurta

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı kakao

3 çorba kaşığı sıvıyağ

3 parça damla sakızı (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karbonat

1,5 su bardağı kızartma yağı

Şerbet için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Yarım limon suyu



Hamur malzemesi mikserle iyice çırpılır. 20 dakika dinlenmeye bırakılır. Bu arada şerbet kaynatılır. Tavaya yağ konur. Isınınca çorba kaşığıyla hamur bırakılır. Hamurların her tarafı kızarınca soğuk şerbete atılır. 15-20 dakika sonra servise sunulur.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP