27 Nisan 2010 Salı

Sakızlı Lokma

SAKIZLI LOKMA



2 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı toz maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı sıvıyağ

1 adet yumurta

2 parça damla sakızı

Yarım tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

Şerbeti için;

2,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

bir kaç damla limon suyu

Kızartmak içinn;sıvıyağ

Üzeri İçin;hindistancevizi



Ilık suyun içinde toz şeker ve toz maya eritilir, 5 dakika bekletilir, daha sonra yoğurma kabına aktarılır, üzerine yumurta, sıvıyağ, dövülmüş damla sakızı tuz, kek hamuru kıvamı alana kadar un eklenir, mikserle çırpılır, üzeri kapalı olarak 45 dakika dinlendirilir, bu arada şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Sıvıyağ kızdırılır, içine avuç arasında sıktırılan hamur kaşıkla dökülür, iki yüzü pembe renkte kızartılır, soğuk şerbete atılır, şerbette 15 dakika bekletildikten sonra servis tabağına aktarılır, üzerine hindistan cevizi serpilerek servise sunulur.



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP