27 Nisan 2010 Salı

SARAY BAKLAVASI

SARAY BAKLAVASI



Malzeme:

1.5 su bardağı süt

1 kaşık sirke

2 yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı irmik

aldığı kadar baklavalık un

açmak için 300 gr nişasta

200 gr un

Üzerine:

500 gr tereyağı

İçine:

250 gr ceviz

Şerbeti:

5 su bardağı şeker

3.5 su bardağı un



Yapılışı:

1 su bardağı süt ile irmik bir tencerede kaynatılıp, soğumaya bırakılır. İçine kalan sütü, 2 yumurta, sirke, yağ ve kabartma tozu, ilave ederek mikserle iyice karıştırılır. Un ilave ederek iyice yoğrulur. Oklava ile açılacak kıvama gelince dinlendirilir.

Hamur ikiye bölünür. Nişasta ile unu karıştırıp bezeleri bir tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta koyup hepsi üst üste dizilir. Merdane ile çok bastırmadan fırın tepsisine göre açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine bol ceviz serpilir. Diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayıp cevizlerin üstüne yerleştirin. Baklava biçiminde kesin. 500 gr tereyağını kızdırıp kepçe ile baklavanın üzerine gezdirin sıcak fırına verin. 250 gr tereyağı 250 gr sıvı yağ olarak da yapabilirsiniz. Baklava piştikten sonra her ikisi de ılık olarak haşlanır.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP