27 Nisan 2010 Salı

SARMA BAKLAVA

SARMA BAKLAVA



Malzeme:

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 kaşık sirke

250 gr ceviz

2 yumurta

5 su bardağı un

Şurubu:

5 su bardağı şeker

3.5 su bardağı su

Açmak için:

300 gr nişasta

200 gr un

üzerine 500 gr tereyağı



Yapılışı:

Bir kapta yağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak kaşıkla çırpılır. Un ilave edip iyice özlendirerek yoğurulur. Hamur 2 parçaya bölünür. Küçük bezeler yapıp aralarına nişasta serpip üst üste dizilir.

Yarım santim kalınlığında açılıp üstüne bol ceviz serpilir. (Kare şeklinde açın). Gevşek olarak rulo şeklinde sarılır. 1 parmak kalınlığında kesilip aralıklı olarak tepsiye dizilir. Üzerine kızgın yağ dökülür. Isıtılmış fırına verilir.

Şeker ile su karıştırılarak pişirilir. Haşlarken biri sıcak biri soğuk olacak. Hamur sıcaksa şurup soğuk, şurup sıcaksa hamur soğuk.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP