27 Nisan 2010 Salı

SARMA TEL KADAYIF

SARMA TEL KADAYIF



lezzetler.com sitesinin 20.000 tarifi



Malzeme:

750 gr kadayıf

100 gr tereyağı

100 gr sıvı yağ

250 gr ceviz içi

Şurubu:

5 bardak şeker

3 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu



Yapılışı:

Eritilmiş tereyağı ile sıvı yağı kadayıfların üzerine dökerek hafif ovalayarak yağı kadayıfa iyice yediriniz. Kadayıfları uzun uzun 10 cm. genişliğinde uzunca yayınız. Ucundan üç santim mesafe bırakıp bir tatlı kaşığı ceviz içi koyup sarıp kesiniz. Tepsiye diziniz. Diğer kadayıfları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra fırına sürüp pişiriniz. Fırından çıkardıktan sıcağa yakın olan şurubu kadayıfın üzerine dökünüz.



0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP