27 Nisan 2010 Salı

Şeker Şekerpare

ŞEKER ŞEKERPARE



1 adet yumurta

3 çorba kaşığı yoğurt

1 kahve fincanı şeker

1 çay kaşığı karbonat

125 gr. tereyağı

1 çay bardağı zeytinyağı

un

Şerbeti İçin;

2 su bardağı su

3 su bardağı şeker



Tereyağını eritin, yumurtayı şekerle karıştırıp, ayğı ilave edin, yoğurt, karbonat ve elenmiş unu katarak yumuşak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, toplar hazırlayın, üzerine badem yerleştirin, yağlanmış tepsiye dizip 170 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Su ile şekeri kaynatarak serbet yapın, bu şerbet ılıyınca tepside dökün, şerbetini çekince servise sunun.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Şekerpare için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP