27 Nisan 2010 Salı

Şerbetli Börek (Fındıklı)

ŞERBETLİ BÖREK (FINDIKLI)



4 adet hazır yufka

200 ml süt

250 gr tereyağı veya margarin

200 gr kırık fındık

50 gr tozşeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbet için:

1.5 su bardağı su

1.5 su bardağı tozşeker



Yufkaları dörde kesin. Geniş ve derin bir tavada 25 gr margarini eritip ocağı kısın. Yufkaları sütle ıslatıp 4 kat yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde tavaya yerleştirin. Fındık, şeker ve tarçın serpip tekrar sütlü yufkaları dizin ve malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Yufkaların dışa sarkan kısımlarını içe katlayın ve ocağı biraz açıp küp küp kesilmiş margarin ya da tereyağ parçalarını kenarlara serpiştirin. Böreği orta ateşte pişirmeye başlayın. Bir yanda da su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın.

Böreğin altı kızarınca diğer tarafını spatula veya düz bir kapak yardımı ile çevirin ve pişirmeye devam edin. Altının kızarıp kızarmadığını böreği bir kenarından kaldırarak kontrol edin.

Sonra hazırladığınız şerbetin yarısını üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince kalanını da ilave edip soğuyuncaya kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Şerbetli Tatlı Tarifleri | Şerbetli Tatlılar   © 2008. | Yemek Tarifleri

TOP